Vakantie vieren in onze Gîte betekent vooral genieten: genieten in uw eigen tuin met zijn panoramische uitzicht, ontdekken van een van de vele authentieke dorpjes, wijnproeven in een wijncave, heerlijk uit eten of slenteren over een markt. Ook zijn er in de zomer vele brocante markten te bezoeken.

Geniet van een “petit café” of een glas wijn op een typisch frans dorpspleintje terwijl de dorpelingen “jeu de boule” spelen. Houdt u van schilderen?  U zult voldoende inspiratie vinden in het landschap met z’n natuur en vele prachtige vergezichten.

Tevens zijn er in de zomermaanden allerlei activiteiten te vinden in de omliggende dorpjes. In de Gîte staat een picknick- mand met servies die u kunt gebruiken tijdens uw uitstapjes.

In de nabije omgeving zijn volop outdoor activiteiten aanwezig. Denk o.a. aan zwemmen, fietsen, wandelen, kanovaren, canoying, abseilen, tennissen. Zwemmen kunt u ook in het grote zwembad van Vals les Bains of aan een van de vele strandjes langs de riviertjes in de omgeving.

Omdat het een oud vulkanisch gebied is met vele bronnen zijn er een paar kuuroorden in de nabije omgeving. U kunt hier een van de vele arrangementen boeken.

U treft in de Gîte een map aan met informatie over de omgeving.